Skip to main content
Kip yakitori in zoete sesamsaus
Kip yakitori in zoete sesamsaus

Kip yakitori in zoete sesamsaus

met rijst, lente-ui en groenten

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om dit gerecht extra smaak te geven!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

125 gram

Broccoli

75 gram

Jasmijnrijst

½ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Kipsatéblokjes

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

45 ml

Water

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2778 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten90.1 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels9.7 g
Eiwitten37.6 g
Zout2.7 g
Potassium691 mg
Calcium110.3 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Satéprikkers
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2
  • Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.
Kip bakken
3
  • Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies (zie Tip).
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karameliseren.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
  • Leg op ieder bord 2 kipspiezen.
  • Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders