topBanner
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons

3.5/4(264)
Lees meer

Dit gerecht is vernoemd naar de invloedrijke Russische familie Stroganov en wordt oorspronkelijk bereid met rundvlees.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

200 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Biologische tomatenpuree

125 gram

Champignons

170 gram

Witte langgraanrijst

10 gram

Verse bladpeterselie

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

2 tl

Mosterd

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3202 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 75 ml water per persoon met daarin 1/4 kippenbouillonblokje per persoon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.

2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilethaasjes in met peper en zout en bak ze in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de knoflook, ui en paprika toe aan dezelfde hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Snijd de champignons in kwarten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut.

4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de bladpeterselie grof.

5

Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer er de crème fraîche, de helft van de peterselie, 1 tl mosterd per persoon, peper en zout door. Voeg de kipfilethaasjes opnieuw toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten en kip over de rijst en garneer met de overige peterselie.