topBanner
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons

Lees meer

Dit gerecht is vernoemd naar de invloedrijke Russische familie Stroganov en wordt oorspronkelijk bereid met rundvlees.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

200 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Biologische tomatenpuree

125 gram

Champignons

170 gram

Witte langgraanrijst

10 gram

Verse bladpeterselie

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

2 tl

Mosterd

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3202 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 75 ml water per persoon met daarin 1/4 kippenbouillonblokje per persoon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.

2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilethaasjes in met peper en zout en bak ze in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de knoflook, ui en paprika toe aan dezelfde hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Snijd de champignons in kwarten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut.

4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de bladpeterselie grof.

5

Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer er de crème fraîche, de helft van de peterselie, 1 tl mosterd per persoon, peper en zout door. Voeg de kipfilethaasjes opnieuw toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten en kip over de rijst en garneer met de overige peterselie.