Skip to main content
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met kruidenroomkaas en een tomatensalade

4.3
(11,2K)

Vind je het leuk om het gevulde bladerdeeg er extra mooi uit te laten zien? Snijd de zijkanten van het deeg dan in en vlecht het dicht over de vulling heen.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met tuinkruiden

60 gram

Broccoli

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2571 kJ
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten30.7 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels4.2 g
Eiwitten14.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Kipgehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt los in 3 - 4 minuten; het kipgehakt hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af (zie Tip).

Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet het dus goed af.

Broccoli snijden en koken
2

Breng ondertussen een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in hele kleine roosjes en de steel in blokjes. Blancheer de broccoli, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort af onder koud water. Meng in een kom de broccoli, kruidenroomkaas, geraspte kaas en het kipgehakt.

Bladerdeeg vullen
3

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel. Beleg deze strook met de broccolivulling en vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen (Tip). Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 35 min in de oven.

Tip: Om een mooi glimmend laagje aan de bladerdeegvlecht te geven, kun je het deeg voor het bakken met een kwastje insmeren met melk.

Snijden
4

Snijd de tomaten in dunne partjes. Snijd de bieslook fijn.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bieslook en de tomatenpartjes met de dressing.

Serveren
6

Snijd voor ieder een stuk van het gevulde bladerdeeg af en serveer met de tomatensalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Biefstuk met patatjes uit de oven

Biefstuk met patatjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt
Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

met een frisse salade met extra groenten en olijven
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Hamburger met Italiaanse twist

Hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille
Frittata met chorizo, spinazie en witte kaas

Frittata met chorizo, spinazie en witte kaas

met paprika en belegen kaas
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade
Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde tomaten
Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

met brioche broodje, aardappeltjes uit de oven en een salade
Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel