Kip in bladerdeeg met witte kaas-tomatensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in bladerdeeg met witte kaas-tomatensalade

Kip in bladerdeeg met witte kaas-tomatensalade

met kruidenroomkaas en broccoli

Vind je het leuk om het gevulde bladerdeeg er extra mooi uit te laten zien? Snijd de zijkanten van het deeg dan in en vlecht het dicht over de vulling heen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 gram

Broccoli

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)863 kcal
Energie (kJ)3612 kJ
Vetten61.7 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8.8 g
Eiwitten35.1 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Kom
•Pan met deksel
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom

Instructies

Kipgehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt in 3 - 4 minuten los. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af (zie Tip).

Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet dus goed af.

Broccoli koken en mengen
2

Breng ondertussen een laagje water met een snuifje zout aan de kook in een pot met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Blancheer de broccoliroosjes, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort onder koud water. Snijd de semi-gedroogde tomaten fijn. Verkruimel de witte kaas. Meng in een kom de broccoliroosjes met de kruidenroomkaas, het kipgehakt, de semi-gedroogde tomaten, de Italiaanse kruiden en de helft van de witte kaas. 

Bladerdeeg vullen
3

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Leg een strook van het broccoli-kipmengsel over de lengte in het midden van het deeg. Snijd de zijkanten in, tot aan de vulling, en vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen (zie Tip). Strooi het sesamzaad over het gevulde bladerdeeg. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Om een mooi glimmend laagje aan het bladerdeeg te geven, kun je het deeg voor het bakken met een kwastje insmeren met melk.

Snijden
4

Snijd de tomaat in dunne partjes. Snijd of knip de bieslook fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomaten bereiden
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bieslook, tomatenpartjes en overige witte kaas met de dressing.

Serveren
6

Verdeel het gevulde bladerdeeg over de borden en serveer met de tomaat.