HelloFresh
topBanner
Kip-empanada's met cheddar

Kip-empanada's met cheddar

met tomaat-koriandersalade

Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 tl

Mexicaanse kruiden

200 g

Kipfiletstukjes

½ kuipje

Tomatenpuree

3 stuks

Tomaat

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3353 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels5 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Snijd ondertussen grote kipfiletstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de kip toe en bak 3 – 4 minuten.

3

Voeg per persoon 1/4 kuipje tomatenpuree en 3 el water toe aan de kip. Laat de kip, afgedekt, 16 – 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken. De kip is klaar als je de stukjes met de bolle kant van een lepel gemakkelijk uit elkaar kunt duwen. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat de kip afkoelen.

4

Snijd ondertussen de tomaat door de helft en daarna in halve maantjes. Snijd zowel de blaadjes als de steeltjes van de koriander fijn. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de tomaten en koriander met de dressing.

5

Meng de cheddar door de kip. Snijd 1/3 van de bladerdeegrol voor 1 empanada per persoon. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg het kipmengsel aan één kant van het bladerdeeg en vouw de andere kant over de vulling heen, zodat je een rechthoekige empanada krijgt. Druk de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada 10 – 15 minuten in de oven, of tot hij bruin is.

6

Serveer de empanada met de tomaat-koriandersalade.