Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
4 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Libanees flatbread
(Bevat Tarwe)
¼ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
10 gram
Leccino-olijven
100 gram
Passata
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
¼ stuk(s)
Citroen
¾ el
Olijfolie
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
50 ml
Water
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van olijven? Voeg ze dan niet toe aan de saus, maar serveer ze apart aan tafel.
Tip: Dit Marokkaanse gerecht wordt vaak zonder bestek gegeten en geserveerd in een grote schaal (tajine) in het midden van de tafel. Je gebruikt dan stukjes brood om het mee op te eten.