Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige zelfgemaakte tomatensaus; een favoriet van zowel kinderen als volwassenen. Traditioneel wordt dit beroemde Marokkaanse gerecht bereid in een tajine.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
3 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden
100 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
¼ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
10 gram
Leccino-olijven
200 gram
Passata
5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Citroen
¾ el
Olijfolie
50 ml
Water
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van olijven? Voeg ze dan niet toe aan de saus, maar serveer ze apart aan tafel.
Tip: Dit Marokkaanse gerecht wordt vaak zonder bestek gegeten en geserveerd in een grote schaal (tajine) in het midden van de tafel. Je gebruikt dan stukjes brood om het mee op te eten.