Italiaanse preischotel met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse preischotel met gehakt

Italiaanse preischotel met gehakt

met aardappelschijfjes en provolone

Deze Italiaanse ovenschotel maak je af met provolone, een mild pikante kaas die tegelijkertijd vol en romig is. Wist je dat deze kaas ook wel wordt gecombineerd met een sterk kopje espresso?

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Provolonevlokken

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 naar smaak

Peper en zout

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)177 kcal
Energie (kJ)740 kJ
Vetten6.7 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten19.9 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels7.5 g
Eiwitten5.2 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de aardappelenplakken, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden en bakken
2
  • Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon toe in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los (zie Tip)

Tip: De groente en gehakt hoeven niet geheel gaar te zijn want het gaart nog in de warme oven.

Bakken
3
  • Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Kook 2 minuten op middellaag vuur en voeg een 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Ovenschotel maken
4
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijven er dakpansgewijs op.
  • Bestrooi met de provolonevlokken en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten.
  • Verdeel het gerecht over de borden.