topBanner
Italiaanse preischotel met gehakt

Italiaanse preischotel met gehakt

met aardappelschijfjes en provolone

Lees meer

Deze Italiaanse ovenschotel maak je af met provolone, een mild pikante kaas die tegelijkertijd vol en romig is. Wist je dat deze kaas ook wel wordt gecombineerd met een sterk kopje espresso?

Labels:Familie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Halfkruimige aardappelen

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Prei

200 g

Italiaans gekruid rundergehakt

½ pak

Tomatenblokjes

100 g

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3270 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels10 g
Eiwitten49 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Kook de aardappelenplakken, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon toe in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los.

3

Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 2 minuten op middellaag vuur en voeg een 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijven er dakpansgewijs op. Bestrooi met de provolonevlokken en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten. Verdeel het gerecht over de borden.