Italiaanse minestronesoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

Met beestenboelpasta en knapperig kaas-ciabatta

Minestrone verwijst naar het Italiaanse woord 'minestra', wat letterlijk 'soep' betekent. Dit gerecht stond vroeger bekend als soep van de armen en werd bereid met grof gesneden groenten. Tegenwoordig wordt het de soep van de 'nonna', ofwel oma, genoemd en wordt hij niet alleen goed gevuld met groenten maar ook met pasta.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Selderij
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

stuk(s)

Knoflookteen

stuk(s)

Pruimtomaat

leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

blik(ken)

Tomatenpuree

gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

ml

Groentebouillon

el

Olijfolie

tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook, de tijm en de groentemix 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.

koken
3

Voeg de tomatenpuree toe aan de soeppan en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, de pruimtomaat en de witte balsamicoazijn toe en kook de soep, afgedekt, 15 – 17 minuten op middellaag vuur. Kook de laatste 8 – 10 minuten de beestenboelpasta mee. Breng op smaak met peper en zout.

oven
4

Snijd ondertussen de ciabatta in sneetjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de sneetjes met de geraspte belegen kaas en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.

oven
5

Bak de ciabatta 4 – 5 minuten in de oven, of tot de ciabatta knapperig is en de kaas gesmolten.

serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de basilicum. Serveer met de ciabatta.