Indonesische zoete curry met kippendij en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

met wortel en witte kool

Een geurige, zoete en licht pittige curry met honing, kaneel en limoen. Snel door de voorgesneden kool.

Allergenen:
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 tl

Verse gember

0.99 tl

Gemalen kurkuma

100 gram

Kippendijreepjes

50 gram

Besengek-currypasta

75 gram

Basmatirijst

125 ml

Kokosmelk

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden witte kool

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)376 kcal
Energie (kJ)1572 kJ
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten13.9 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels4.2 g
Eiwitten20.1 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel grof. Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Meng in een kom de kipdijreepjes met de honing, de kurkuma en peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 g rijst per persoon en vervang 50 ml kokosmelk door een gelijke hoeveelheid bouillon. Van de overige rijst en.. die fact

Kip bakken
2

Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes in 3 - 4 minuten rondom bruin en breng ze op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en bak ze nog 8 minuten.

Fruiten en roerbakken
3

Verhit in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 2 minuten. Voeg de witte kool en geraspte wortel toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.

Curry koken
4

Voeg de kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en kook 12-15 minuten zachtjes, of tot de wortel en kool zacht zijn. Haal na 8 minuten het deksel van de pan zodat de curry kan indikken en voeg de kip toe. Hak ondertussen de pinda's in grove stukjes.

Op smaak brengen
5

Voeg 1 tl witte wijnazijn toe aan de curry. Proef goed en breng de curry op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de pinda's en eventueel de overige limoenpartjes.