HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndonesische Zoete Curry Met Kippendij En Limoen
topBanner
Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

met wortel en witte kool

Lees meer

Een geurige, zoete en licht pittige curry met honing, kaneel en limoen. Snel door de voorgesneden kool.

Allergenen:Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 cm

Verse gember

⅔ zakje(s)

Gemalen kurkuma

200 gram

Kippendijreepjes

100 gram

Besengek-currypasta

150 gram

Basmatirijst

250 ml

Kokosmelk

10 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Gesneden witte kool

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

1 tl

Honing

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1576 kJ
Energie (kcal)377 kcal
Energie (kJ)1576 kJ
Energie (kcal)377 kcal
Vetten25.82 g
Vetten25.82 g
waarvan verzadigd9.1 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten15.17 g
Koolhydraten15.17 g
waarvan suikers7.8 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels4.18 g
Vezels4.18 g
Eiwitten21.76 g
Eiwitten21.76 g
Zout0.6 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel grof. Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Meng in een kom de kipdijreepjes met de honing, de kurkuma en peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 g rijst per persoon en vervang 50 ml kokosmelk door een gelijke hoeveelheid bouillon. Van de overige rijst en.. die fact

2

Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes in 3 - 4 minuten rondom bruin en breng ze op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en bak ze nog 8 minuten.

3

Verhit in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 2 minuten. Voeg de witte kool en geraspte wortel toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.

4

Voeg de kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en kook 12-15 minuten zachtjes, of tot de wortel en kool zacht zijn. Haal na 8 minuten het deksel van de pan zodat de curry kan indikken en voeg de kip toe. Hak ondertussen de pinda's in grove stukjes.

5

Voeg 1 tl witte wijnazijn toe aan de curry. Proef goed en breng de curry op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de pinda's en eventueel de overige limoenpartjes.