
Honing-teriyaki boekoeloekoeburger
met pikante koolsla, zoetzure komkommer en gebakken aardappeltjes
Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
⅓ stuk(s)
Ui
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Witte kool en wortel
½ stuk(s)
Komkommer
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
1 el
Olijfolie
½ tl
Honing
1 tl
Sambal
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kluts het ei in een kom. Snipper de ui zeer fijn.
- Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is.
- Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.

- Schil of was ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
- Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuifje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
- Meng in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

- Bak de ciabatta in 5 - 7 minuten af in de oven.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon.
- Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant.
- Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.

- Meng in een kom per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl sambal en 1/2 tl wittewijnazijn (zie Tip 1). Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de ciabatta open en beleg met de pikante koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar zoetzure komkommerschijfjes (zie Tip 2).
- Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelblokjes naast de burger.
Tip 1: Houd je niet van pikant? Laat dan de sambal achterwege.
Tip 2: Heb je teveel wortel-koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als extra bijgerecht.