HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoning Mosterd Varkenshaas
topBanner
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met aardappelen en groenten uit de oven

Lees meer

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Caloriebewust
Allergenen:

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Varkenshaas

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Aubergine

1 takje(s)

Verse rozemarijn

300 gram

Halfkruimige aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Basilicumcrème met oregano

Zelf toevoegen

1 potje(s)

Honing

2 el

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2098 kJ
Energie (kcal)502 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in parten en de wortel in plakken van 1/2 cm. Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de olijfolie, peper en zout. Leg de wortel en aardappel op een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de overige groenten. Bak 10 - 15 minuten in de oven.

2

Meng in een kom de honing met de mosterd. Meng de varkenshaas door de honing-mosterdmarinade en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken in de varkenshaas trekken.

3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 à 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in parten. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof door.

4

Meng in een grote kom de paprika, aubergine, rode ui, knoflook, verse rozemarijn, basilicumcreme met oregano en 1/2 el olijfolie per persoon. Schep goed om, breng op smaak met peper en zout en leg de groente naast de aardappel en wortel. Bak de aardappelen en groenten 25 - 30 minuten in de oven.

5

Verhit een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 2 - 4 minuten rondom bruin. Leg vervolgens de varkenshaas op de aardappelen en groenten en bak deze 5 - 8 minuten mee in de oven. Haal de varkenshaas uit de oven en laat deze nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie voor je hem serveert.

6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer ernaast. Schenk het achtergebleven vocht uit het aluminiumfolie in een kleine kom en serveer apart.