In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Kippendijreepjes
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)50 gram
Hoisinsaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)6 stuk(s)
Mini-tortilla's
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuk(s)
Komkommer
3 stuk(s)
Bosui
20 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)3 el
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout. Voeg de geraspte wortel toe, zet apart en schep af en toe om. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de helft van de hoisinsaus en 1 tl honing per persoon toe. Bak tot serveren. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kleine kom de overige hoisinsaus met de mayonaise tot een dressing.
Schep de gesneden groenten in aparte kommetjes. Zet alles op tafel samen met de tortilla's zodat iedereen zelf naar smaak zijn tortilla's kan vullen.