Skip to main content
Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen met ravigotesaus.
Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen met ravigotesaus.

Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen met ravigotesaus.

4.2
(186)

In dit zomerse gerecht worden knapperige paprika-aardappelen uit de oven gecombineerd met een gebakken visje en zoete mais met bieslook. Is het warm genoeg om buiten te eten? Bereid de kolfjes dan op de barbecue voor een lekkere rooksmaak!

Tags:
Manger en premier
Chef's Choice
Famille
Allergènes:
Poisson
Œuf
Moutarde
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Épi de maïs

250 g

Pomme de terre à chair ferme

½ cc

Paprika en poudre

1 pièce(s)

Filet de merlu avec peau

(Contient: Poisson)

5 pièce(s)

Ciboulette fraîche

(Peut contenir : Céleri)

40 g

Sauce ravigote

(Contient: Œuf, Moutarde)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)3439 kJ
Énergie (kcal)822 kcal
Graisses46 g
dont saturés11.9 g
Glucides69 g
dont sucres17.6 g
Protéines28 g
Sel0.9 g

Ustensiles

Papier aluminium
Four
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Poêle

Instructions

Maispakketje maken
1

Verwarm de oven op 210 graden. Haal de bladeren van de maiskolf en was hem. Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel de helft van de boter erover, breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht bij kan komen.

Aardappelen snijden
2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd ze in parten. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en schep goed om met de helft van de olijfolie en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken in de oven
3

Leg de maiskolven op de bakplaat naast de aardappelen en zet met de aardappelen in de oven. Bak ze samen in 30 minuten gaar. Schep de aardappelen tussendoor een paar keer om.

Bieslook snijden
4

Snijd of knip de bieslook fijn.

Vis bereiden
5

Verhit wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, de overige olijfolie en roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier en bak de heekfilet 1 - 2 minuten op de huid, verlaag het vuur en bak nog 1-2 minuten op de andere kant (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de krokante ovenaardappelen en de heekfilet over de borden en serveer met de maiskolf. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open, er komt hete stoom uit! Garneer de maiskolven met de bieslook en serveer het gerecht met de ravigotesaus.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes