Skip to main content
Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade
Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Maak je eigen vegetarische burger!

3.8
(252)

Boekoeloekoe is een burgermix zonder toegevoegde E-nummers die bestaat uit kruiden en volkoren granen. Deze mix is een veelzijdige aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon. Naast de burger op een volkoren broodje maak je een salade.

Allergènes:
Gluten
Céleri
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250

Patate douce

½

Poivron rouge

Oignon

¼

Piment rouge

½

Paprika en poudre

½

Mélange d'épices pour hamburger

(Contient: Gluten, Céleri Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame, Lait (contient du lactose), Soja, Lupin)

50

Gouda mi-vieux en tranches

(Contient: Lait (contient du lactose))

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

40

Salade mixte

3

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

1

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

2

Pain gris

(Contient: Gluten, Lait (contient du lactose), Soja Peut contenir : Fruits à coque, Graines de sésame, Lupin, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

1

Huile d'olive

25

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

½

Huile d'olive vierge extra

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)3389 kJ
Calories810 kcal
Graisses36 g
Graisses saturées15 g
Glucides82 g
Fibres alimentaires13 g
Protéines31 g

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika in dunne repen. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

3

Leg de zoete aardappel en paprika naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rode peper, de helft van de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout over de zoete aardappel. Besprenkel met olijfolie. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege een keer om.

Meng de ingrediënten in een kom.
4

Meng in een kom de boekoeloekoemix met de ui, belegen kaas, ei, melk, peper en zout. Kneed de boekoeloekoemix goed en maak 2 burgers per persoon.

Gril de burgers.
5

Verhit een gril- of koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en grill of bak de burgers 5 minuten aan elke kant.

6

Meng ondertussen in een saladekom de krulslamelange met de zoete aardappel en rode paprika. Hak de bladpeterselie fijn. Maak een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, bladpeterselie, peper en zout. Verdeel de helft van de saus over de salade.

7

Bak de volkoren broodjes 2 minuten in de oven.

Serveer de burgers met de salade.
8

Verdeel de volkoren broodjes en burgers over de borden. Serveer met de salade en de yoghurtsaus en laat iedereen het volkoren broodje naar wens beleggen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes