Skip to main content
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten

3.4
(2,5 k)

De meeste maïs die je langs de weg ziet is snijmaïs en wordt niet gebruikt om te eten. Suikermaïs daarentegen is een populair graangewas dat als groente wordt gegeten. Deze week komt onze maïs van een boer uit Duitsland. Verpakt in vershoudfolie of plastic kun je een maïskolf zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren.

Allergènes:
Gluten
Céleri
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1

Épi de maïs

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

75 g

Orzo

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

35 g

Tomates séchées

½

Échalote

3 leaves

Basilic frais

(Contient: Céleri)

2 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

40 g

Salade mixte

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1.5 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories850 kcal
Énergie (kJ)3556 kJ
Graisses39 g
Graisses saturées10 g
Glucides95 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines18 g

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de orzo. Verwijder de bladeren van de maïskolf.

2

Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de maïskolf.
3

Verhit de roomboter in de koekenpan met deksel en bak de maïskolf, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Spoel de orzo met koud water.
4

Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten. Spoel de orzo af met koud water en besprenkel met de helft van de extra vierge olijfolie.

5

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten klein. Snipper de sjalot. Hak de basilicum en bladpeterselie fijn. Maak een dressing van de overige extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Meng de orzo met de overige groenten.
6

Meng de orzo met de dressing in een saladekom. Voeg de zongedroogde tomaten, sjalot, basilicum en peterselie toe. Voeg als laatste de radicchio-melange toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd met de maïskolf en de zonnebloempitten.
7

Verdeel de orzosalade over de borden. Serveer met de maïiskolf en garneer met de zonnebloempitten.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes