Skip to main content
Champignonburger met feta en  aardappelen uit de oven

Champignonburger met feta en aardappelen uit de oven

Met een frisse radijsssalade

3.6
(834)

De smaak van radijs is scherp en peperachtig. Als je daar niet zo van houdt, dan kun je het rode schilletje verwijderen. Radijs kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Is jouw radijs een beetje slap geworden? Leg ze dan een uurtje in koud water. Zo worden ze weer lekker stevig!

Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten
Œuf
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre

125 g

Tomates cerises rouges

½

Piment rouge

1

Oignon nouveau

½ cc

Paprika en poudre

½ cc

Origan séché

50 g

Feta

(Contient: Lait (contient du lactose))

5

Radis

30 g

Mesclun

1

Burger de champignons

(Contient: Gluten, Œuf, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique noir

½ cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories646 kcal
Énergie (kJ)2702.9 kJ
Graisses32 g
Graisses saturées8 g
Glucides63 g
Fibres alimentaires13 g
Protéines20 g

Ustensiles

Couvercle
Cuisinière
Poêle
Poêle à bords hauts

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

Snijd de aardappelen klein
2

Was de aardappelen (soprano) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten en giet af.

3

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de lenteui in ringen.

Besprenkel de aardappelen
4

Meng de aardappelen met de cherrytomaten, rode peper, lenteui, paprikapoeder, oregano, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Verkruimel de feta hierover en bak 10 minuten in de oven.

Snijd de radijs klein
5

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein en meng samen in een saladekom. Voeg de mesclun toe en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Bak de burger
6

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignonburger 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Garneer de maaltijd
7

Haal de ovenschaal met aardappelen uit de oven en verdeel de aardappelen over de borden. Serveer met de salade en de champignonburger.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes