Heekfilet in avontuurlijke currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet in avontuurlijke currysaus

Heekfilet in avontuurlijke currysaus

met rijst, sperziebonen en koriander

Geef het avondeten een draai met recepten op z'n Peruaans en Engels, geïnspireerd op de film 'Paddington in Peru' - in de bioscoop vanaf 5 februari 2025. Kook dit recept en maak kans op een unieke reis naar Londen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

5 gram

Gemberpuree

50 gram

Gebroken sperziebonen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 6 minuten. 
  • Voeg de sperziebonen toe en kook nog 4 - 6 minuten.
  • Giet daarna af en laat uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesneden ui, het currypoeder en de gemberpuree 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Vis pocheren
3
  • Bestrooi de vis met de Peruaanse kruiden.
  • Leg de vis in de sauteerpan. Zorg ervoor dat de vis volledig onder de saus staat. Laat de vis, afgedekt, 2 - 3 minuten in de saus garen.
  • Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof.
Serveren
4
  • Roer de rijst los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe kommen. 
  • Serveer de tomatencurry met vis erbovenop.
  • Garneer met de koriander.