Skip to main content
Heekfilet in knoflookboter met zongedroogde tomaten

Heekfilet in knoflookboter met zongedroogde tomaten

met spinazie-pastinaakpuree en gekaramelliseerde ui

4.3
(758)

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Riche en protéines
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten73.1 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels19.6 g
Eiwitten32.7 g
Zout2.1 g
Potassium2062.5 mg
Calcium189.3 mg
Iron4.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de pastinaak in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en pastinaak in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan met deksel tot verder gebruik.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Spinazie bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 9 - 12 minuten. Schep regelmatig om.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg de honing toe. Meng goed en zet het vuur uit.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut en voeg de spinazie toe.
  • Laat slinken. Haal daarna uit de pan en houd apart.
Vis bakken
3
  • Verhit een flinke klont boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en draai dan om.
  • Voeg de overige knoflook toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
Serveren
4
  • Pureer de aardappelen en pastinaak met een klein klontje boter en een scheutje melk. Roer de spinazie en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree op borden. Verdeel de gekaramelliseerde ui en de vis in knoflookboter ernaast.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders