HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeekfilet À La Meunière Met Spinazie En Amandel
topBanner
Heekfilet à la meunière met spinazie en amandel

Heekfilet à la meunière met spinazie en amandel

met wortel-linzenpuree

Lees meer

Je maakt een variatie op de klassieke vis à la meunière – op de wijze van de molenaarsvrouw. Je bakt de vis in bloem en geeft deze een frisse toets van citroen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Caloriebewust
Allergenen:NotenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Gele wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

300 gram

Mix van gesneden wortel en ui

60 gram

Rode splitlinzen

20 gram

Geschaafde amandelen

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Bloem

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2254 kJ
Energie (kcal)539 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten31 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Staafmixer
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Halveer de gele wortel in de lengte en snijd in plakken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gele wortel, de knoflook en de mix van gesneden wortel en ui toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode linzen en de bouillon toe en breng, afgedekt, aan de kook. Kook 15 - 20 minuten, of totdat de linzen gaar zijn.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verspreid 1/2 el bloem per persoon over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Haal de heekfilet door de bloem en tik de overige bloem af. Bewaar de vis apart tot gebruik.

4

Haal de hapjespan van het vuur wanneer de wortel en de linzen gaar zijn. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm op laag vuur.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de boter bruist, de vis toe en bak de heekfilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de spinazie toe aan de koekenpan en laat slinken.

6

Verdeel de wortel-linzenpuree over de borden en schep de spinazie erop. Leg de heekfilet op de spinazie en knijp er 1 partje citroen over uit. Garneer met het amandelschaafsel en de overige partjes citroen.