Heek met Mediterrane paprikastoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek met Mediterrane paprikastoof

Heek met Mediterrane paprikastoof

met leccino-olijven en gebakken patatjes

Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino-olijven.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2341 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels15.5 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 3 keer de ADH vitamine C bevat?

Krieltjes bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Paprika stoven
3

Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, voeg de zwarte balsamicoazijn en suiker toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Bak nog 5 minuten op middelmatig vuur. 

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken
5

Meng de leccino-olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken patatjes over de borden. Leg de vis erbij. Besprenkel de vis met zwarte balsamicoazijn naar smaak.