Heek met Mediterrane paprikastoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek met Mediterrane paprikastoof

Heek met Mediterrane paprikastoof

met leccino olijven en gebakken patatjes

Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2338 kJ
Energie (kcal)559 kcal
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers14 g
Vezels15.3 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 - 30 minuten.
  • Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Dankzij de krieltjes en paprika bevat dit recept drie keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C per portie!

Paprika bakken
2
  • Snijd de paprika in dunne repen.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de paprika en ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. 
Vis bakken
3
  • Haal het deksel van de pan, blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Dep de heekfilet droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de leccino olijven door de paprikastoof.
  • Verdeel de paprikastoof en de gebakken patatjes over de borden. Leg de gebakken heekfilet erbij.
  • Besprenkel de heekfilet met zwarte balsamicoazijn naar smaak.