Hartige pastei met vegetarische groentenragout
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Hartige pastei met vegetarische groentenragout

Hartige pastei met vegetarische groentenragout

met een salade van mesclun sla, tomaat en zonnebloempitten

Voor een extra feestelijke pastei bestrijk je de bovenkant van het deeg eerst nog met een laagje geklutst ei of melk voor deze de oven in gaat.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Bloem

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Voedingswaarden

Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3399 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.8 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220°C et préparez le bouillon. Coupez le poireau en fines rondelles et lavez-les bien. Essuyez les champignons avec l'essuie-tout et détaillez-les en lamelles. Coupez la carotte en dés. Émincez l'oignon. Écrasez ou émincez l'ail.

Cuire les légumes
2

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la sauteuse. Faites-y cuire l'ail et l'oignon 4 à 5 minutes à feu moyen-vif en remuant. Ajoutez la carotte, le poireau, les champignons et le thym séché, puis faites cuire 4 à 5 minutes. Ajoutez ensuite, par personne : 1/2 cs de beurre et 1/2 cs de farine. Faites cuire 1 à 2 minutes.

Cuire le ragoût de légumes
3

Ajoutez la feuille de laurier, le bouillon et la crème liquide. Mélangez bien pour obtenir une sauce. Laissez réduire à petit bouillon 4 à 5 minutes sans couvercle et à feu doux.

Préparer la tourte
4

Retirez la feuille de laurier du ragoût et versez-le dans le plat à four - un peu plus petit que la surface de la pâte feuilletée. Disposez la pâte feuilletée sur le ragoût et rentrez-en les bords dans le plat à four. Formez des croisillons sur le dessus, puis assaisonnez la pâte feuilletée de sel et de poivre. Enfournez 15 à 20 minutes, ou jusqu’à ce que la pâte feuilletée soit cuite et dorée.

Préparer la salade
5

Pendant ce temps, coupez la tomate en quartiers. Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne : 1/2 cc de vinaigre balsamique blanc et 1 cc d’huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez. Ajoutez-y la tomate, le mesclun et les graines de tournesol, puis remuez.

Servir
6

Servez la tourte sur les assiettes et accompagnez de la salade.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten, draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid. Varieer dus dagelijks volop!