Skip to main content
Hartige bolognesetaart

Hartige bolognesetaart

met kaas en gekruid gehakt

4.1
(168)

Wat krijg je wanneer je elementen van een quiche en bolognesesaus samenvoegt? Een hartige bolognese-taart!

Allergenen:
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1.5 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat: Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

1 stuk(s)

Laurierblad

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3542 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten53.9 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.6 g
Zout4.1 g
Potassium171.6 mg
Calcium26.4 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de wortel en bleekselder in kleine blokjes.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, bleekselder en een snuif zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.

Weetje: Bleekselder zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselder zit er ook veel vitamine A in de wortel.

Bolognesesaus maken
2
  • Voeg het gehakt toe aan de sauteerpan en bak in 2 minuten los.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 7 - 9 minuten reduceren.
Taart maken
3
  • Bedek een ovenschaal of bakvorm met het bladerdeeg met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal.
  • Strooi de kaas over de taart en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot hij gaar is.
Serveren
4
  • Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders