Skip to main content
Hamburger met portobello-roomsaus

Hamburger met portobello-roomsaus

met knoflook-aardappelpuree en wortelfrietjes

4.3
(270)

Gele wortels zijn een oude wortelvariëteit die rijk is aan luteïne en bètacaroteen, wat ze hun zonnige kleur geeft. In tegenstelling tot oranje wortels, die later werden gekweekt, bieden gele wortels een mildere zoetheid.

Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Portobello

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Rodewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Bloem

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3766 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten58.4 g
waarvan verzadigd29.3 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels12.4 g
Eiwitten29.1 g
Zout2.2 g
Potassium1064.6 mg
Calcium37.8 mg
Iron1.1 mg
Kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Wortel bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de aardappelen.
  • Snijd de wortels in frietjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de wortelfrietjes met een scheutje olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten.
Aardappelen koken
2
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de portobello in kleine blokjes. Snipper de ui. Pel de knoflook.
  • Kook de aardappelen 10 minuten in de pot.
  • Voeg de knoflookteen toe en kook nog 5 minuten mee met de aardappelen.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Puree maken
3
  • Stamp de aardappelen en de knoflookteen met een aardappelstamper tot een puree.
  • Voeg een klontje boter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  • Breng op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur.
Burger bakken
4
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Haal de burger uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Saus maken
5
  • Verhit een flinke klont boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui, de portobello en het mosterdzaad 3 - 4 minuten.
  • Blus af met de rodewijnazijn. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut, of tot de rodewijnazijn is verdampt.
  • Voeg dan de room, peper en zout toe. Roer goed door en laat 1 - 2 minuten indikken.
Serveren
6
  • Serveer de burger met de knoflook-aardappelpuree.
  • Schep de portobello-roomsaus erbovenop en serveer de wortelfrietjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders