Grote doradefilet met zeekraal en verse pappardelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grote doradefilet met zeekraal en verse pappardelle

Grote doradefilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccoliroosjes en gebakken kappertjes

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Citroen

125 gram

Verse pappardelle

25 gram

Zeekraal

1 stuk(s)

Doradefilet

10 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Licor 43 Fresco

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)720 kcal
Energie (kJ)3014 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers8 g
Vezels9.2 g
Eiwitten38 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Pappardelle koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de pappardelle in 4 - 6 minuten gaar (zie Tip 1). Giet af en spoel met koud water (zie Tip 2).

Tip: Tip 1: Trek de pappardelle voorzichtig uit elkaar voordat je ze aan de pan met water toevoegt. Tip 2: Besprenkel de pappardelle met wat olijfolie om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Rode ui en knoflook fruiten
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de rode ui en knoflook 3 minuten. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoliroosjes toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 7 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zeekraal is een bijzondere groente. Het is bestand tegen zout en kan zelfs op het strand of in de duinen groeien. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je dus minder zout toe te voegen aan dit gerecht.

Doradefilet bakken
4

Dep ondertussen de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 1- 2 minuten op de andere zijde.

Mengen
5

Voeg ondertussen de pappardelle toe aan de hapjespan met broccoliroosjes en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de doradefilet erbovenop en garneer met de kappertjes. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes.