Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Citroen
125 gram
Verse pappardelle
25 gram
Zeekraal
1 stuk(s)
Doradefilet
10 gram
Kappertjes
1 stuk(s)
Licor 43 Fresco
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de pappardelle in 4 - 6 minuten gaar (zie Tip 1). Giet af en spoel met koud water (zie Tip 2).
Tip: Tip 1: Trek de pappardelle voorzichtig uit elkaar voordat je ze aan de pan met water toevoegt. Tip 2: Besprenkel de pappardelle met wat olijfolie om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de rode ui en knoflook 3 minuten. Snijd ondertussen de citroen in partjes.
Voeg de broccoliroosjes toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 7 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zeekraal is een bijzondere groente. Het is bestand tegen zout en kan zelfs op het strand of in de duinen groeien. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je dus minder zout toe te voegen aan dit gerecht.
Dep ondertussen de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 1- 2 minuten op de andere zijde.
Voeg ondertussen de pappardelle toe aan de hapjespan met broccoliroosjes en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de doradefilet erbovenop en garneer met de kappertjes. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes.