Skip to main content
Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing
Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing

Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing

Lekker met sinaasappel

De sinaasappel is een van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas jus d’orange.” De kipdrumsticks zijn door onze leverancier al gemarineerd in knoflook en tuinkruiden.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

4

Gemarineerde kipdrumsticks

100

Snijbonen

1

Knoflookteen

75 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Gedroogde oregano

¼

Handsinaasappel

50 gram

Gesneden andijvie

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Mosterd

scheutje

Melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3209.1 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten70 g
Vezels13 g
Eiwitten41 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Pan
Koekenpan

Instructies

1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel. Voeg naar smaak zout toe, breng afgedekt aan de kook en kook in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de kipdrumsticks in tot het bot
2

Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 1 plek in tot het bot. Verhit de helft van de roomboter in een andere pan met deksel en bak de kipdrumsticks eerst rondom aan op hoog vuur. Voeg een bodempje van ½ - 1 cm warm water toe en bak de kipdrumsticks, afgedekt, op middelhoog vuur 15 – 20 minuten. Voeg extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Dop ondertussen de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd klein. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de snijbonen en knoflook 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout, dek de pan af en bak 5 minuten.

Voeg de cherrytomaten en oregano toe
4

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn. Voeg de cherrytomaten en oregano toe aan de snijbonen en bak 3 minuten mee. Zet daarna het vuur uit.

5

Pers het sap van de sinaasappel uit en maak een dressing van de witte balsamicoazijn, 1 tl mosterd per persoon, 2 el sinaasappelsap per persoon, de overige olijfolie, peper en zout.

Voeg de andijvie toe aan de groenten
6

Stamp de aardappelen grof. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en/of kookvocht, de overige mosterd en peper en zout toe. Voeg daarna de gebakken groenten, de rauwe andijvie en eventueel extra mosterd naar smaak toe.

Serveer de groenten met de kipdrumsticks
7

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de dressing en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de maaltijd naar smaak met het vet van de kipdrumsticks.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes