Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Kleine rode ui
1 stuk(s)
Aubergine
2 stuk(s)
Pruimtomaat
10 gram
Verse krulpeterselie & basilicum
⅔ zakje(s)
Gedroogde oregano
1
Biologische tomatenpuree
170 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))160 gram
Garnalen
(BevatSchaaldieren)350 ml
Groentebouillon
3 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe met peper en zout en bak de orzo 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en 1/3 zakje gedroogde oregano per persoon toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peterselie en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.
Snijd de feta in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. Haal daarna uit de pan en bewaar het bakvet.
Verdeel de orzo over de borden en leg de garnalen met het bakvet erop. Garneer met de feta en de basilicumreepjes.