Skip to main content
Hollandse aardappelschotel met oude kaas en verse dragon
Hollandse aardappelschotel met oude kaas en verse dragon

Hollandse aardappelschotel met oude kaas en verse dragon

Avec des oignons de printemps pour plus de goût et de croquant

Bechamelsaus, ook wel witte saus genoemd, wordt in de Franse en Italiaanse keuken veel gebruikt als basissaus. Wanneer je de boter hebt gesmolten en de bloem hebt toegevoegd, ontstaat er een zogenaamde roux. Breng deze klassieke saus verder op smaak met nootmuskaat die je zelf nog moet raspen!

Labels:
Végé
Pour le plaisir des enfants
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Bloemkool

200 gram

Aardappelpartjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Nootmuskaat

2 takje(s)

Verse dragon

2 stuk(s)

Bosui

50 gram

Belegen kaasplakken

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

3 el

Bloem

cm

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2665 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten65 g
Vezels13 g
Eiwitten26 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Schuimspaan
Garde
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bloemkool en bereid de bouillon.

2

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Schep de bloemkool uit de pan met een schuimspaan en kook vervolgens de aardappelschijfjes 2 - 3 minuten in hetzelfde water. Giet af en bewaar apart.

3

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de bosui in ringen.

4

Verhit het grootste deel van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

5

Voeg de venkel en ½ tl nootmuskaat per persoon toe en laat, afgedekt, 6 - 7 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut de bloemkool, de helft van de dragon, 2/3 van de bosui en de helft van de oude kaas toe en laat al roerende smelten.

6

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, bedek met het bloemkoolmengsel, garneer met de overige kaas en bak 15 minuten in de oven.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer naar smaak met de overige dragon en bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes