Skip to main content
Gratin met prei, rundergehakt en cheesy patatjes

Gratin met prei, rundergehakt en cheesy patatjes

met geraspte kaas en Italiaanse kruiden

Gratineren is een kooktechniek waarbij ingrediënten, vaak groenten of aardappelen, in lagen worden gelegd met kaas of paneermeel. Vervolgens worden ze gebakken tot ze goudbruin en krokant zijn, wat resulteert in een knapperige bovenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Eenpansgerecht
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Mosterd
Selderij
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Bevat: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3154 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten60.2 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels10.9 g
Eiwitten38.6 g
Zout3.4 g
Trans Fat0.6 g
Potassium1213.3 mg
Calcium69.5 mg
Iron1.3 mg
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de aardappelen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in schijfjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de aardappelschijfjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje boter in een wok of diepe pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en verkruimel het bouillonblokje boven de wok of diepe pan. Bak het gehakt in 3  minuten los.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.
Vulling afmaken
3
  • Voeg de prei toe aan de wok of diepe pan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.
  • Voeg de tomatenblokjes en de helft van de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en kook 2 minuten op middellaag vuur (zie Tip).
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De vulling hoeft nog niet gaar te zijn, het gaart straks verder in de oven.

Serveren
4
  • Schep de vulling in een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op.
  • Bestrooi met de kaas en de overige Italiaanse kruiden en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten voordat je serveert.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders