HelloFresh
Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas

Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas

Met basilicum en pijnboompitten

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 858 beoordelingen
Lees meer

Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel en tarwemeel. In dit recept bak je ze kort voor een lichte bite. De tomatensaus met spinazie maak je romig door er verse geitenkaas aan toe te voegen. Het basilicum en de pijnboompitten zorgen voor een extra Italiaans tintje.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

50 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 pak

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 blik

Tomatenblokjes

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3033 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan voor de gnocchi. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Verkruimel de verse geitenkaas en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.

Gnocchi koken
Gnocchi koken
2

Kook de gnocchi in de pan met kokend water totdat ze boven komen drijven. Giet direct af en laat uitstomen.

Pijnboompitten roosteren
Pijnboompitten roosteren
3

Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Dep de gnocchi droog met wat keukenpapier.

Gnocchi bakken
Gnocchi bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak op hoog vuur rondom in 5 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Saus bereiden
Saus bereiden
5

Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Roer goed door tot de spinazie slinkt. Meng er de geitenkaas en de helft van de basilicumblaadjes door en laat de geitenkaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de gnocchi met de spinazie-tomatensaus over de borden en garneer met de overige basilicumblaadjes en de pijnboompitten.