HelloFresh
topBanner
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en yoghurt-topping

Lees meer

.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Groene paprika

85 g

Basmatirijst

1 stuks

Ui

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Rode paprika

2 stuks

Tomaat

200 g

Half-om-half gehakt

2 tl

Mexicaanse kruiden

1 blik

Bonen

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3075 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels15 g
Eiwitten42 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Pan met deksel
Bakplaat
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen 250 ml water persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de groene paprika, zodra de oven warm is, met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven of tot hij lichtbruin kleurt.

2

Kook ondertussen de basmatirijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het Italiaans gekruid half-om-half gehakt, de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur, het hoeft nog niet gaar te zijn.

5

Voeg de tomaat, rode paprika, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan, dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 – 6 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en leg daar de groene paprika's naast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de yoghurt en de geraspte cheddar.