HelloFresh
topBanner
Geroosterde groente en hummus met een twist

Geroosterde groente en hummus met een twist

met tabouleh en volkoren pitabroodjes

Lees meer

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

45 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Gele paprika

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

10 g

Verse bladpeterselie en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

1 pak

Bloemkool

75 g

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

½ tl

Gemalen komijnzaad

4 stuks

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

150 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels24 g
Eiwitten26 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg de bulgur toe aan de bouillon en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar op laag vuur. Roer regelmatig. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout. Snijd de paprika's in grove stukken en de rode ui in halve ringen, en meng beide in een saladekom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel naast de aubergine over de bakplaat. Leg de knoflookteen, ongeschild, bij de groente en bak alles 20 – 25 minuten in de oven, of tot de groente gaar is.

3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1/2 bij 1/2 cm. Snijd de verse munt en bladpeterselie fijn. Pers de citroen uit. Meng in de saladekom de tomaat met het grootste deel van de munt en peterselie, 1/2 el citroensap per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Bewaar apart.

4

Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de kikkererwten in een hoge kom met de yoghurt-tahinsaus, de komijn, 1/2 el citroensap per persoon, een snuf zout en peper naar smaak. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde hummus. Bewaar apart.

5

Bak de pitabroodjes 3 – 5 minuten in de oven of broodrooster. Voeg de bulgur toe aan de saladekom en roer goed door. Haal de knoflook voorzichtig uit de schil en voeg samen met de aubergine bij de hummus. Mix opnieuw glad. Proef de hummus en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.

6

Schep de hummus op een groot bord en schuif de hummus met de bolle kant van een lepel naar de zijkanten van het bord. Leg de ui en paprika naast de hummus en schep de tabouleh erbij. Garneer het gerecht met de overige munt en peterselie. Besprenkel eventueel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de pitabroodjes.