HelloFresh
topBanner
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met peen, prei en bleekselderij

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Kippendij met bot

5 g

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Laurierblad

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Bleekselderij

(BevatSelderij)

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

400 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Peen

200 g

Prei

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout5.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Schuimspaan
Deksel
Grote pan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een steelpan met deksel en verkruimel er 1 bouillonblokje per persoon boven. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot. Voeg de kippendij, takjes tijm en het laurierblad toe aan de bouillon en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen. Bewaar de bouillon.

2

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de krulpeterselie fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.

3

Snijd de peen en de prei in lange, zeer dunne reepjes (zoals lucifers).

4

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote pan of soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg daarna de prei, peen, bleekselderij, aardappelen, 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, koken.

5

Trek met twee vorken het vlees van de kippendij. Voeg het kippenvlees en de slagroom toe aan de bouillon. Laat nog 8 - 10 minuten zachtjes koken, of tot de aardappelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de Gentse waterzooi over kommen of diepe borden. Garneer met de krulpeterselie.