Skip to main content
Gekonfijte kippendij met romige orecchiette

Gekonfijte kippendij met romige orecchiette

Met een salade van buffelmozzarella, tomaat en basilicum

4.3
(58)

Waan je in een restaurant met de rijke smaken van dit gerecht. Wij hebben je het meeste werk alvast uit handen genomen door de kippendij te konfijten. Door het konfijten – langzaam garen in vet – is de kip erg vol van smaak. Zo zet jij heel eenvoudig een maaltijd op tafel waarmee je indruk maakt

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Gekleurde cherrytomaten

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4573 kJ
Energie (kcal)1093 kcal
Vetten64 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels7 g
Eiwitten50 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Bord

Instructies

Kippendij roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 22 minuten in de oven.

Cherrytomaten roosteren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng de gekleurde cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, de knoflook en peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal naast de kippendij in de oven en rooster 18 – 20 minuten.

Pasta koken
3

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de orecchiette, en kook de orecchiette in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pijnboompitten roosteren
4

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder boter of olie, goudbruin. Bewaar apart.

Scheuren en mengen
5

Scheur de buffelmozzarella in stukjes. Meng de groene pesto en de zure room door de orecchiette.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden, evenals de geroosterde gekleurde cherrytomaten, de kip en de mozzarella. Garneer met de pijnboompitten en de blaadjes verse basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders