Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus

Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus

met zelfgemaakte frietjes en sperziebonen

Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

â…“

Tomatenpuree

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

30 ml

Water

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3635 kJ
Energie (kcal)869 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels15.7 g
Eiwitten42.7 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Grote kom
•Ovenschaal
•Koekenpan
•Pan met deksel

Instructies

Frietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/4 zakje Siciliaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Gehakt kneden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom het gehakt met de panko, de knoflook, de overige Siciliaanse kruiden en 30 ml water per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak 25 minuten mee in de oven met de frietjes. Haal het gehaktbrood uit de oven en zet opzij tot stap 5.

Tomatensaus maken
3

Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de suiker, de tomatenpuree en de bouillon toe en laat 5 - 8 minuten op laag vuur reduceren. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen koken
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Voeg een bodempje water toe aan een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens af.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Gehaktbrood afmaken
5

Scheur de mozzarella klein. Verdeel de tomatensaus en de mozzarella over het gehaktbrood. Zet de ovenschaal met het gehaktbrood terug in de oven en bak 2 - 3 minuten, of tot de mozzarella gesmolten is (zie Tip).

Tip: Is het gehaktbrood nog niet gaar? Gaar het gehaktbrood dan nog 5 - 10 minuten langer in de oven.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood met mozzarella in sneetjes en verdeel over de borden. Serveer de frietjes en de sperziebonen ernaast. Besprenkel het gerecht met de tomatensaus uit de ovenschaal.