HelloFresh
topBanner
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli, prei en zongedroogde tomaten

Lees meer

Wist je dat je conchiglie, het Italiaanse woord voor schelpje, uitspreekt als con-keel-yay?

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Broccoli

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

60 g

Semi-gedroogde tomaten

1 stuks

Prei

1 stuks

Nootmuskaat

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte Emmentaler

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4117 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water, met een snuf zout, in een pan met deksel aan de kook voor de conchiglie en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 12 - 14 minuten al dente. Voeg de broccoli na 8 minuten toe. Bewaar een beetje van het kookvocht en giet daarna de conchiglie af, laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Hak de semi-gedroogde tomaten grof. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp (je hebt hier maar een snufje van nodig).

3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en prei toe en bak 4 - 5 minuten zacht. Voeg de semi-zongedroogde tomaten toe en bak 1 minuut. Blus af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat en laat 2 - 3 minuten koken.

4

Meng 2 el kookvocht per persoon door de saus samen met de conchigli, broccoli, helft van de geraspte emmentaler, helft van de cheddar en roer goed door. Voeg extra kookvocht toe als het te droog wordt. Meng de overige cheddar en emmentaler met de panko in een kleine kom.

5

Voeg de conchiglie toe aan een ovenschaal en bestrooi met het kaas en panko mengsel. Bak 10 - 15 minuten in de oven of tot de kaas een goudbruine korst vormt.

6

Verdeel de gegratineerde pastaschotel over de borden en serveer.