Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen

De victoriabaars (max. 2 meter lang) is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld. De filet in dit recept draagt een certificaat van Naturland voor duurzame ambachtelijke visserij.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

0.17 zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

5 gram

Verse salie

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)583 kcal
Energie (kJ)2441 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers6 g
Vezels13.8 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Préparer les pommes de terre
1

Préchauffez le four à 200 degrés et sortez le beurre du réfrigérateur. Épluchez les pommes de terre ou lavez-les bien, puis taillez-les en quartiers. Dans le grand bol, mélangez 1/2 cs d’huile d’olive et 1/2 cc de curry par personne ainsi que du sel et du poivre. Ajoutez les pommes de terre, remuez bien, puis disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez-les 30 à 35 minutes ou jusqu’à ce qu’elles soient croustillantes.

Tip: Doe dit ruim van tevoren, zodat de boter op tijd zacht is voor het mengen met de salie.

Couper les légumes
2

Pendant ce temps, émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’échalote. Taillez le poireau en fines rondelles et les champignons en lamelles. Ciselez la sauge.

Cuire à la sauteuse
3

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse et revenir l’échalote et l’ail 1 à 2 minutes. Ajoutez le poireau, les champignons et le vinaigre balsamique blanc, puis poursuivez la cuisson 5 à 7 minutes, jusqu’à ce que les légumes soient tendres. Salez et poivrez.

Préparer le beurre à la sauge
4

Pendant ce temps, dans le petit bol, mélangez le beurre, la sauge et le reste d’ail à la fourchette. Épongez la perche du Nil avec l’essuie-tout.

Tip: Wist je dat victoriabaars veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Cuire la perche du Nil
5

Dans la poêle, faites chauffer 1/2 cs de beurre à la sauge par personne à feu moyen-vif et cuire la perche du Nil 2 à 3 minutes côté peau. Baissez le feu et faites cuire l’autre côté 1 minute. Salez et poivrez. Ajoutez le reste de beurre, 1 cs d’eau par personne et poursuivez la cuisson 1 minute.

Tip: Beweeg de vis niet teveel bij het bakken op de kant van de huid, maar druk voorzichtig aan met een spatel – zo wordt het huidje lekker krokant.

Servir
6

Servez la perche du Nil, les pommes de terre et les légumes poêlés. Arrosez le tout avec la graisse de cuisson de la poêle.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout ? En door de 250 gram aardappelen krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen, zoals vitamine B6, kalium, vitamine C en vezels.