topBanner
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen

Lees meer

De victoriabaars (max. 2 meter lang) is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld. De filet in dit recept draagt een certificaat van Naturland voor duurzame ambachtelijke visserij.

Labels:Balans
Allergenen:SelderijMosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Vastkokende aardappelen

1 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Prei

250 g

Champignons

10 g

Verse salie

2 stuks

Victoriabaarsfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2441 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl kerriepoeder, peper en zout. Voeg hier de aardappelparten aan toe, meng goed en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de victoriabaars droog met keukenpapier.

5

Verhit in een koekenpan 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de victoriabaars 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.

6

Serveer de victoriabaars met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.