Gebakken rijst met spitskool en soja-sesamdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken rijst met spitskool en soja-sesamdressing

Gebakken rijst met spitskool en soja-sesamdressing

met omelet, zoete-chilikomkommer en taugé

Vandaag bereid je een lekkere vegetarische maaltijd. Door de omelet hoef je je geen zorgen te maken om de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt!

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Eieren
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

75 gram

Jasmijnrijst

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

100 gram

Gesneden spitskool

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 gram

Sesamzaad

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Sojascheuten

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3724 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10 g
Vezels5.6 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig. Spreid uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.

Komkommer bereiden
2

Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de zoet-pittige chilisaus.

Spitskool en omelet bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de spitskool 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.

Rijst bakken
4

Schep de rijst bij de spitskool in de pan. Voeg de knoflook toe. Bak de rijst 2 – 3 minuten. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kom de mayonaise, de sesam en de sojasaus.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over kommen of diepe borden. Verdeel de omelet reepjes, gefrituurde uitjes, komkommer en taugé over de kommen. Besprenkel met de soja-sesamdressing, of serveer de dressing ernaast.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.