HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Gnocchi Met Gemarineerde Kipfilethaasjes
topBanner
Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

met courgette en burrata

Premium
Lees meer

De Pastafabriek maakt dagelijks met liefde verse ambachtelijke pasta's. Deze gnocchi bestaat uit speciaal gemalen meel uit Italië en aardappel.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenEiSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

350 gram

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Sulfiet)

1 stuk(s)

Courgette

200 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 bol(len)

Burrata

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Vers basilicum

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3697 kJ
Energie (kcal)884 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden en de passata toe met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de basilicum fijn.

4

Verdeel de gnocchi over diepe borden. Serveer de saus eromheen. Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erover. Besprenkel met de basilicumcrème. Garneer met 1/2 burratabol per bord en de verse basilicum.