Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

met courgette en burrata

De Pastafabriek maakt dagelijks met liefde verse ambachtelijke pasta's. Deze gnocchi bestaat uit speciaal gemalen meel uit Italië en aardappel.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)884 kcal
Energie (kJ)3697 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers19 g
Vezels8.4 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Saus maken
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Gnocchi bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Kip en courgette bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfiletreepjes en courgette 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden. Serveer de saus eromheen.
  • Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erover.
  • Besprenkel met de basilicumcrème.
  • Garneer met 1/2 burratabol per persoon en het verse basilicum.