Skip to main content
Penne in rodepestosaus

Penne in rodepestosaus

met geroosterde groenten en Grana Padano

Rode pesto komt oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, en wordt ook wel "pesto alla siciliana" genoemd.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

5 gram

Vers basilicum

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

40 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3788 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten97.5 g
waarvan suikers32.8 g
Vezels16.6 g
Eiwitten26.7 g
Zout3.5 g
Potassium616.1 mg
Calcium75.5 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes.
  • Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruidenmix, een scheutje olijfolie, peper en zout. Schep goed om.
Pasta koken
2
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Saus maken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de verse tomaat, de tomatenblokjes uit pak en 30 ml pastawater per persoon toe.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn en de suiker toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
Serveren
4
  • Meng goed, verlaag het vuur en laat 5 - 6 minuten indikken.
  • Snijd ondertussen het basilicum in reepjes.
  • Roer de rode pesto, geroosterde groenten en pasta door de saus.
  • Verdeel de pasta over borden. Garneer met de Grana Padano en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders