Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Nadien worden ze in het geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
75 gram
Freekeh
15 gram
Gezouten amandelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Harissa
65 gram
Babyspinazie
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Honing
¾ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne staafjes van maximaal 1/2 cm. Meng de wortel in een kom met per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.
Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh, afgedekt, 17 - 20 minuten, giet af en laat uitstomen.
Hak de gebrande amandelen grof en bewaar apart.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Verhit in een koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe (zie Tip). Verhit 30 seconden of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.
Tip: Let op: harissa is behoorlijk pittig. Voeg daarom niet te veel in één keer toe en meet goed af.
Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de pan met freekeh. Roer telkens goed door.
Tip: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de freekeh en calciumrijke ingrediënten zoals feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!
Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortelen erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.
Tip: De harissa in jouw box is een verbeterd product. Speciaal voor ons bevat deze variant minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor onze gezondheid.