Skip to main content
Frittata met chorizo, spinazie en feta
Frittata met chorizo, spinazie en feta

Frittata met chorizo, spinazie en feta

met tomaat en oude kaas

3.9
(82)

Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken. Het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kunt aan een frittata toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of de oven.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Aardappelblokjes

25 gram

Chorizoblokjes

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Pruimtomaat

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)842 kcal
Energie (kJ)3522 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers8 g
Vezels6 g
Eiwitten44 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes toe en bak in 8-10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de knoflook en de chorizoblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Verbrokkel de feta en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

Mengen
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg de rode ui, 2/3 van de pruimtomaat, de geraspte oude kaas, 2/3 van de feta en een scheutje melk toe. Meng door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout.

Spinazie slinken
4

Zet het vuur van de aardappelblokjes lager en scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie slinken. Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de aardappelblokjes en spinazie in de ovenschaal en giet het ei-mengsel erover heen. Meng met een vork in de ovenschaal zodat alles goed verspreid zit.

Bakken
5

Bak de frittata 25-35 minuten in de oven, of totdat het ei gestold is. Meng vlak voor serveren de overige tomaat, spinazie en feta in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout.

Serveren
6

Schep de frittata uit de ovenschaal op de borden en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders