Skip to main content
Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje
Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade

Retournez dans le passé avec ces recettes aux saveurs chaleureuses que préparait votre maman. Frites maison ou vol-au-vent garni de délices : la nostalgie s'invite dans votre cuisine pour vous faire redécouvrir ces délicieux classiques !

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

¼ stuk(s)

Prei

50 gram

Kipfilethaasjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bladerdeegkoekje

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

25 gram

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

30 gram

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)949 kcal
Energie (kJ)3970 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers11 g
Vezels11.4 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Sieb
Hapjespan
Garde
Saladekom

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven op 210 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Kippenbouillon maken
2

Breng per persoon 250 ml water en 1/2 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui, snijd de champignons in plakken en de prei in fijne ringen. Voeg het kipfilethaasje, de champignons, prei en de helft van de ui toe aan de pan met bouillon. Kook 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Smaakmakers bakken
3

Haal de pan met kippenbouillon van het vuur. Scheid de bouillon van de groenten en de kip, door de bouillon met een zeef over te gieten in een andere pan. Haal de kip uit de zeef en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar tot fijne stukjes. Smelt de boter in een hapjespan. Bak de knoflook en de rest van de ui 2 minuten.

Roux maken
4

Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Voeg dan de groenten en het geplukte kippenvlees toe en breng ruim op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag tot serveren.

Salade maken
5

Bak het ragoutbakje 4 - 5 minuten mee in de oven. Snijd de komkommer in blokjes en de rode paprika in fijne, halve reepjes. Hak de bladpeterselie fijn. Meng in een saladekom de zure room met 1 tl extra vierge olijfolie per persoon en wat peper en zout. Roer de komkommer, rode puntpaprika en de helft van de peterselie door de zure room.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Vul de ragoutbakjes met de kippenragout en garneer met de overige bladpeterselie. Schep de rest van de ragout bij de frieten en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes