Skip to main content
Flespompoen gevuld met parelcouscous, brie en walnoten
Flespompoen gevuld met parelcouscous, brie en walnoten

Flespompoen gevuld met parelcouscous, brie en walnoten

met hasselback-aardappelen, zelfgemaakte jus en salade

3.9
(64)

.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Mosterd
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Franse brie

(Bevat: Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Ei, Gluten, Mosterd)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

15 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

10 gram

Kappertjes

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

20 gram

Cranberrychutney

(Bevat: Mosterd)

50 ml

Rode wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

125 gram

Cherrytomaten in blik

30 gram

Rucola en veldsla

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

½ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

250 gram

Roseval aardappelen

45 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Ei, Mosterd, Lupine, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Champignons

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2655 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten3 g
waarvan verzadigd0.4 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers34.5 g
Vezels16 g
Eiwitten17 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Kom
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de flespompoen al tijdens het voorverwarmen in de oven, zodat hij zacht kan worden voordat je hem snijdt. Haal de pompoen pas uit de oven als je begint aan stap 4. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Was de aardappelen en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten.

Snijden
2

Leg de aardappelen met de snijkant naar boven over een bakplaat met bakpapier. Meng ze met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Bak de aardappelen 40 - 50 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met de bouillon. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork. Snipper de rode ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Mengen
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui, de helft van de knoflook, de champignons en de overige tijm 6-8 minuten. Snijd de brie in kleine blokjes. Meng de parelcouscous in een kom met de gebakken champignons, walnootstukjes, brie, cranberry's en kappertjes.

In de oven
4

Haal de pompoen uit de oven en snijd in de lengte open. Verwijder de pitten en de draden met een lepel. Leg de beide helften van de pompoen in een ovenschaal en vul met de parelcouscous. De vulling mag een beetje boven de rand van de pompoen uitkomen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de pompoenhelften 20-25 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 5 minuten.

Indikken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in de eerder gebruikte koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de rest van de knoflook en ui 1 minuut. Voeg 1/4 groentebouillonblokje per persoon, 50 ml water per persoon, het rozemarijntakje, de cranberychutney en de wijn toe. Kook het geheel 10-15 minuten zachtjes, totdat het indikt. Giet het mengsel daarna door een zeef en bewaar de overgebleven jus apart.

Serveren
6

Halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1 tl honing, 1 tl mosterd, 1tl wittewijnazijn, 1/2 el olijfolie en peper en zout. Voeg de sla en cherrytomaten toe aan de dressing en meng goed. Verdeel de pompoen over de borden. Giet de jus erover en serveer de hasselback-aardappelen en de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Extra in de 5-maaltijdenbox
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Smaakvolle salade met gele en rode semi-zongedroogde tomaten
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met patatjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en beangstigend verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witloofsalade
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais