Skip to main content
Flammkuchen met BBQ-saus en pompoen
Flammkuchen met BBQ-saus en pompoen

Flammkuchen met BBQ-saus en pompoen

met romige fetasaus en verse kruiden

3.9
(78)

Butternut squash is rijk aan vitamine A en C. Het is dus niet alleen lekker, maar ook een voedzame toevoeging aan iedere maaltijd!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Butternut squash

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Bloem

1 el

Water

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3051 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten24.7 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten102.9 g
waarvan suikers19 g
Vezels10.5 g
Eiwitten17.8 g
Zout3.2 g
Potassium592.3 mg
Calcium132.8 mg
Iron160.5 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  • Snijd de onderkant van de pompoen in halve maantjes. Snijd de hals van de pompoen in staafjes van 1 cm dik.
  • Meng in een grote kom alle pompoen met het paprikapoeder, de olijfolie en bloem. Schep om zodat de stukjes volledig bedekt zijn.
Pompoen roosteren
2
  • Verdeel de pompoen over een met bakplaat met bakpapier. Rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de Midden-Oosterse kruidenmix, de aangegeven hoeveelheid water en de helft van de feta.
Flammkuchen bakken
3
  • Besmeer de flammkuchen met het roomkaasmengsel. Verdeel de ui erover en verkruimel de overige feta erboven.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Beleg de flammkuchen met de helft van de pompoen en besprenkel met de BBQ-saus.
  • Garneer met de verse kruiden.
  • Serveer de overige pompoen ernaast. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met mayonaise naar smaak om in te dippen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders