Skip to main content
Fish & chips

Fish & chips

met komkommer-dillesalade en knoflookmayonaise

4.3
(43)

Met de Rapid Air-technologie van de Philips Airfryer bereid je jouw favoriete HelloFresh-maaltijden sneller én met minder olie. Download de Philips HomeID-app voor inspiratie en ontvang 20% korting op Airfryers én Airfryer accessoires met de code 20Fresh2025!

Allergenen:
Vis
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Rode ui

¼ head

Botersla

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

¼ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Dikke frieten met schil

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3321 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten47.1 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten59.4 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels8.8 g
Eiwitten29 g
Zout1.5 g
Potassium60.6 mg
Calcium7.3 mg
Iron0.1 mg
Bakplaat met bakpapier
Grand saladier
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Airfryer bereiding
1

Als je geen airfryer hebt, ga dan naar stap 2!

  • Leg de frietjes in de airfryer. 
  • Bak de frietjes 18 - 20 minuten op 180 graden in de airfryer, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om (zie Tip).
  • Breng op smaak met zout.

Tip: De kooktijd kan variëren afhankelijk van het model van je airfryer.

Je kunt nu door naar stap 3!

Alternatieve bereiding
2
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Breng op smaak met zout en schep goed om.
Dressing maken
3
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook en 1/4 tl citroenrasp per persoon.
  • Snipper de ui en snijd de dille fijn.
  • Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie met de mosterd, honing, dille, ui en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde.
  • Bestrooi met de gomasio.
Salade maken
5
  • Snijd de komkommer in blokjes en de sla grof.
  • Schep beide kort voor het opdienen in de saladekom en schep goed om met de dressing. 

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Serveren
6
  • Verdeel de vis met de salade en de frietjes over de borden.
  • Serveer met de knoflookmayo en overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders