Skip to main content
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Végé
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Zongedroogde tomaten

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Spinazie

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

90 gram

Fiocchi tricolore

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd)

65 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3872 kJ
Energie (kcal)925 kcal
Vetten49.2 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten87.8 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels10.7 g
Eiwitten29.1 g
Zout1.4 g
Potassium1191.4 mg
Calcium118.1 mg
Iron3.1 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot en kook de pasta 9 - 11 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en laat uitstomen (zie Tip).

Gezondheidstip: Dit recept is hoog in calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle pasta, maar serveer 2/3. Je kunt de overige pasta een ander moment gebruiken.

Groenten bakken
2
  • Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de tomaten.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui, courgette en Italiaanse kruidenmix 1 - 2 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 5 - 6 minuten.
Zonnebloempitten roosteren
3
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en zongedroogde tomaten 1 minuut.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Roer de room en Siciliaanse kruidenmix erdoorheen.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes koken tot serveren.
Afmaken
5
  • Scheur of snijd ondertussen het basilicum in kleine stukjes.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed door. Voeg een scheutje kookvocht toe als de saus wat droog lijkt.
Serveren
6
  • Serveer de romige pasta over diepe borden.
  • Serveer alle overige ingrediënten apart op tafel en laat iedereen zelf hun pasta naar smaak samenstellen, of serveer direct met alle ingrediënten op de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders