Skip to main content
Luxe varkenshaas uit de oven
Luxe varkenshaas uit de oven

Luxe varkenshaas uit de oven

In romige paddenstoelensaus

Zelf een saus maken? Daar draai jij je hand niet voor om! Na het bakken van de varkenshaas voeg je mosterd, honing en knoflook aan de pan toe en voilà: je hebt de basis voor een smaakvolle saus die je afmaakt met paddenstoelen en romige crème fraîche. De varkenshaas bak je verder in de oven, zo wordt hij gelijkmatiger gaar, zonder uitdrogingsgevaar.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Varkenshaas

½ tl

Gedroogde rozemarijn

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Honing

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie
Koekenpan
Ovenschaal
Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de beukenzwammetjes los. Snijd grote paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Bestrooi de varkenshaas met flink wat peper en zout.

Varkenshaas bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in de hete olie in 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, gedroogde rozemarijn, knoflook en de helft van de roomboter toe en meng goed. Leg de varkenshaas inclusief saus in een ovenschaal en bak 10 – 11 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de saus voor stap 5.

Orecchiette koken
3

Kook ondertussen de orecchiette in de pan met deksel, afgedekt, 12 –14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
4

Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 – 5 minuten. Schenk de zwarte balsamicoazijn in de pan, zet het vuur middellaag en verhit totdat al het vocht verdampt is.

Pasta mengen
5

Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan met paddenstoelen en voeg de crème fraîche, 2 el water per persoon, de mosterdsaus uit de ovenschaal en peper en zout toe. Laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg de orecchiette toe, schep goed om en verhit nog 1 minuut. Snijd de varkenshaas in plakken.

Serveren
6

Maak op de borden een bedje van de rucola en verdeel de orecchiette erover. Leg de plakken varkenshaas op de pasta en bestrooi met nog wat peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken patatjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei