Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Met gebakken venkel, krieltjes en citroenmayonaise

Trek alles uit de kast voor dit heerlijke gerecht - vrij letterlijk, want je hebt veel pannen nodig - en lees het recept op je gemak even door voor je begint met koken. Zeekraal is van zichzelf vrij zout, houd dit in gedachten voor je het gerecht verder op smaak brengt met zout. De frisse citroenmayonaise brengt het gerecht mooi in balans.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Citroen

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

25 gram

Zeekraal

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4138 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Mes
Hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan
Bord

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een bakplaat en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven, schep halverwege om.

Snijden, persen, hakken
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel. Pers de citroen uit en hak de dille grof.

Venkel bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze in 10 – 12 minuten zacht. Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de venkel nog zachter wilt. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Zalmfilet bakken
4

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten op het vel. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 – 2 minuten.

Zeekraal bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de zalmfilet op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de zalm en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.