Skip to main content
Kipfilet in champignonroomsaus
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met rijst, broccoli en gomasio

4.3
(148)

Je brengt dit gerecht op smaak met gomasio-kruidenmix - een specerij op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Broccoli

Zelf toevoegen

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2844 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers9 g
Vezels8.3 g
Eiwitten37.4 g
Zout1.6 g
Potassium723.3 mg
Calcium54.5 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Breng water aan de kook in een pot voor de rijst en broccoli. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Champignons bakken
2

Verhit een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 4 - 6 minuten, of tot de ui glazig is (zie Tip). Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.

Kipfilet bereiden
3

Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
4

Voeg de culinaire room, de mosterd en de bouillon toe aan de sauteerpan met de champignons en ui. Laat de champignonsaus in 5 minuten indikken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 - 12 minuten.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Zet dan het vuur wat hoger, haal het deksel van de pan en laat de saus nog wat langer indikken. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Rijst en broccoli koken
5

Kook de rijst, afgedekt, 5 - 6 minuten. Voeg de broccoli toe en kook nog 5 - 7 minuten mee. Giet daarna af en laat uitstomen.

Serveren
6

Verdeel de rijst en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders